Babymassage

massage

Baby’s willen graag vastgehouden worden en ervaren aanrakingen als prettig. De tastzin is het eerste zintuig dat zich ontwikkelt, dit gebeurt al in de baarmoeder. Babymassage is dan ook een ideale manier om in contact te komen met je baby. Babymassage werkt niet alleen ontspannend, maar versterkt ook de band tussen ouder en kind. Het zorgt ervoor dat de baby zich veilig en geborgen voelt. Ook wanneer de baby een moeilijke start heeft door bijvoorbeeld vroeggeboorte, een beperking of adoptie kan babymassage helpen om de hechtingsrelatie tussen ouder en baby te verstevigen.

Met babymassage leer je de lichaamstaal van je baby beter te begrijpen en kan je zo goed mogelijk inspelen op zijn behoeften. De baby kan genieten van de aandacht en tegelijkertijd raakt hij vertrouwd met zijn eigen lichaam en stimuleert het de ontwikkeling van de motoriek. Daarnaast heeft het een positieve invloed op veel huilen, overstrekken, darmkrampjes en zal je baby door massage beter kunnen in- en doorslapen, waardoor er een regelmatiger slaappatroon kan ontstaan. Bovendien stimuleert babymassage de zintuigen, de bloedsomloop, de spijsvertering en verhoogt het de weerstand van de baby.

De workshop is bedoeld voor baby’s van ongeveer 6 weken tot 9 maanden oud.

Koppen voor onderwerpen a

Wil je leren hoe je je baby kunt masseren? Geef je dan nu op voor een workshop.

Het is mogelijk om een individuele workshop te volgen, bij jullie in de thuissituatie. Je kunt als vader of moeder alleen met je baby de workshop volgen, maar jullie mogen ook samen met jullie baby meedoen. Echter voert per les slechts één persoon de massagetechnieken uit op de baby.

Heb je vriendinnen of familieleden die ook net een kindje hebben? Het is mogelijk om ze ook bij jou thuis uit te nodigen. Afhankelijk
van de ruimte, maximaal 6 baby’s. Er is ongeveer 2 m2 nodig op de grond per baby. Wanneer je meerdere mensen met hun baby uitnodigt krijgt iedereen korting, bij één baby extra 10%, bij twee baby’s extra 15% en bij drie of meer baby’s extra 20%. Bovendien krijgt de gastvrouw dan een gratis flesje massage-olie.

De workshop bestaat uit drie sessies van ongeveer 1 uur.
De eerste sessie begint met wat informatie over babymassage en de voordelen ervan. Vervolgens worden de baby’s uitgekleed en wordt er aan de slag gegaan met de diverse massagetechnieken. In de volgende sessies zal er ingegaan worden op jullie ervaringen en vragen en zullen er nieuwe technieken aangeleerd worden.  In de laatste les worden de laatste technieken aangeleerd en worden ook de eerder geleerde technieken nogmaals doorgenomen.
Aan het eind van de workshop hebben jullie alle technieken geleerd om het hele lichaam van je baby te kunnen masseren.

Ook is er de mogelijkheid tot het volgen van een introductieworkshop. Deze bestaat uit één sessie van ongeveer 60-75 minuten. De sessie begint met wat informatie over babymassage. Vervolgens worden de baby’s uitgekleed en wordt er aan de slag gegaan met de meest gebruikte massagetechnieken.
Mocht je na de introductieworkshop alsnog de volledige workshop willen volgen zal deze nog bestaan uit twee sessies en geldt een korting van 33% (bovenop de eerder genoemde kortingen voor de aanwezigheid van meerdere baby’s).

Tijdens de workshops wordt olie beschikbaar gesteld, je dient zelf te zorgen voor een handdoek.
Na afloop is het mogelijk om een aantal producten te kopen of te bestellen.

Koppen voor onderwerpen2a

Wilt u als kinderdagverblijf optimale zorg leveren aan de baby’s die jullie opvang bezoeken? Dan is de workshop babymassage zeer geschikt.

De workshop vindt plaats bij jullie op de opvang, dit kan binnen of buiten openingstijden. Wel werkt het het prettigst als (bijna) alle leidsters een baby tot hun beschikking hebben tijdens de workshop. Ook is het belangrijk dat de workshop in een rustige omgeving gegeven kan worden. Vanzelfsprekend dienen jullie te overleggen met ouders of zij achter de workshop staan.
De groep kan bestaan uit minimaal 3, maximaal 6 baby’s en minimaal 3, maximaal 12 leidsters. Maximaal 2 leidsters per baby. De workshop bestaat uit drie sessies van ongeveer 1 uur.

Zijn de ouders van de baby’s ook enthousiast geworden, dan kan er ook een workshop voor ouders georganiseerd worden. De groep kan bestaan uit minimaal 3, maximaal 6 baby’s. Deze workshop bestaat eveneens uit drie sessies van ongeveer 1 uur.
Wilt u dit als kinderopvang niet vergoeden, maar willen ouders wel graag meer leren over babymassage? Dan kunt u hen doorsturen naar BaBease voor individuele of groepsworkshops voor ouders.

De workshop begint met wat informatie over babymassage en de voordelen ervan. Vervolgens worden de baby’s uitgekleed en wordt er aan de slag gegaan met de diverse massagetechnieken. In de volgende sessies zal er ingegaan worden op ervaringen en vragen en zullen er nieuwe technieken aangeleerd worden.  Ook worden de eerder geleerde technieken nogmaals doorgenomen. Aan het eind van de workshop hebben jullie alle technieken geleerd om het hele lichaam van de baby te kunnen masseren.

Tijdens de workshop wordt olie beschikbaar gesteld, je dient zelf te zorgen voor een handdoek per baby.

Na afloop is het mogelijk om een aantal producten te kopen of te bestellen.

Koppen voor onderwerpen3a

Ben je zelf niet in staat om je baby te masseren en wil of kun je dat ook niet leren, maar gun je je baby wel een heerlijke massage en alle positieve effecten ervan? Het is mogelijk om je baby door mij te laten masseren.
De massage vindt plaats bij jou in de thuissituatie. De massage zal ongeveer 30 minuten duren.

Koppen voor onderwerpen4a

Diensten Babymassage Sessies Prijs*
Individuele workshop voor ouders 3x 60 min. € 95,-
          Met één extra baby (per baby) 3x 60 min. € 85,50
          Met twee extra baby’s (per baby) 3x 60 min. € 80,75
          Met drie of meer extra baby’s (per baby) 3x 60 min. € 76,-
Introductieworkshop voor ouders 1x 60-75 min. € 35,-
          Met één extra baby (per baby) 1x 60-75 min. € 31,50
          Met twee extra baby’s (per baby) 1x 60-75 min. € 29,75
          Met drie of meer extra baby’s (per baby) 1x 60-75 min. € 28,-
Workshop aan een kinderdagverblijf
          Met 3 of 4 baby’s 3x 60 min. € 199,-
          Met 5 of 6 baby’s 3x 60 min. € 249,-
Workshop voor ouders op een kinderdagverblijf
          Met 3 of 4 baby’s 3x 60 min. € 199,-
          Met 5 of 6 baby’s 3x 60 min. € 249,-
Individuele babymassage 1x 30 min. € 27,50

Buiten Hoofddorp geldt een tarief van €0,31 per km, ter vergoeding van de brandstof en reistijd.
De afstand wordt gemeten met de routeplanner van ANWB, vanaf 2133 GB in Hoofddorp.
* Prijzen zijn inclusief 21% btw.

Koppen voor onderwerpen7

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een workshop babymassage volgen? Je kunt tijdens de zwangerschap al contact opnemen, maar uiteraard ook als de baby al geboren is. We kunnen vlak na de geboorte data gaan plannen voor de workshop, ook als je baby al wat ouder is kunnen we de workshop nog inplannen. De workshop babymassage kan tot ongeveer een leeftijd van 9 maanden van de baby gevolgd worden. Wanneer de baby gaat kruipen en de wereld ontdekken heeft hij vaak niet meer de rust om te blijven liggen voor een massage. Vanaf 2,5 jaar hebben kinderen er vaak wel weer interesse in.

Voor het boeken van een workshop babymassage kun je mailen naar info@babease.nl. Vermeld daarbij om welke workshop het gaat en met hoeveel personen de workshop gevolgd zal worden. Daarbij geef je de leeftijd van je kind of kinderen en jullie naam-, adres- en telefoongegevens door. Ook is het handig om eventuele bijzonderheden te vermelden, zoals buikkrampjes, maar ook bijzonderheden tijdens de geboorte. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak te plannen.
Ook voor vragen over de workshops kun je uiteraard mailen.