Babygebaren

Viele Hände machen verschiedene Gesten

Baby’s zijn pas vanaf ongeveer een jaar tot anderhalf jaar oud in staat om te praten, maar voor die tijd kunnen ze wel al communiceren op een nonverbale manier, bijvoorbeeld door te wijzen of dingen te pakken. De motoriek van armen en handen is veel eerder ontwikkeld dan die van de mond. Met behulp van babygebaren kan een baby zich eerder beter uiten en begrijpen ouders beter waar hun baby zich mee bezig houdt en wat zijn behoeften zijn. Vanaf ongeveer 6 tot 8 maanden kan een baby zijn eerste gebaren maken. Dit betekent niet dat je tot die tijd moet wachten, het is goed om juist al vroeg te beginnen. Maar het is ook gBabyGebaren Babeaseoed mogelijk om pas later te beginnen, zelfs als je kind al 3 of 4 jaar is.

In de Verenigde Staten worden babygebaren al decennia gebruikt en is er veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan naar de positieve effecten ervan. Sinds 2005 is dit overgekomen naar Nederland en andere Europese landen.

Babygebaren hebben direct effect, doordat de baby zich beter duidelijk kan maken en zo meer ontspannen kan functioneren. Het zorgt er ook voor dat de band tussen ouder en baby versterkt. Maar ook op de lange termijn zijn positieve effecten aangetoond. Zo zijn deze kinderen vrolijker, hebben ze minder huilbuien en komt bijtgedrag minder voor. Door gebruik te maken van babygebaren hebben kinderen ook een voorsprong wat betreft leren praten. Dit komt omdat ze al eerder bewust worden van bepaalde taalconcepten. Ze begrijpen bijvoorbeeld eerder dat er taal (woorden en gebaren) gekoppeld is aan handelingen en voorwerpen en dat dezelfde taal in verschillende situaties gebruikt kan worden. Wanneer jonge kinderen zich nog niet goed duidelijk kunnen maken met woorden zorgt dit veelal voor frustraties, gebaren kunnen dan ondersteunend werken. Zelfs is aangetoond dat kinderen die babygebaren gebruiken later met lezen en schrijven een voorsprong hebben en een hoger IQ behalen.

 

 

 

Koppen voor onderwerpen a

Wil je leren hoe je optimaal met je baby kunt communiceren? Geef je dan nu op voor een workshop.

Het is mogelijk om een individuele workshop te volgen, bij jullie in de thuissituatie. Hebben jullie familieleden of anderen die ook veel met je kindje optrekken, dan is er de mogelijkheid om ze ook bij jullie thuis uit te nodigen. Om de workshop effectief te houden, mag de groep niet groter zijn dan 12 personen. De workshop bestaat uit één sessie van ongeveer 1,5 uur.

Heb je vriendinnen of familieleden die ook net een kindje hebben? Het is mogelijk om ze ook bij jou thuis uit te nodigen. Wanneer je meerdere mensen uitnodigt krijgt iedereen korting, bij één persoon/stel extra 10%, bij twee personen/stellen extra 15% en bij drie of meer personen of stellen extra 20%. Bovendien krijgt de gastvrouw dan een gratis gebarenpakketje. Er is een minimum van 2 personen en een maximum van 12 personen. De workshop bestaat uit één sessie van ruim 1,5 uur.

Voor wie de workshop ook is, het begint met een uitleg over wat babygebaren nu eigenlijk zijn en wat de voordelen daarvan zijn. Daarna wordt er ingegaan op hoe je babygebaren kan gebruiken in de praktijk en worden de gebaren aangeleerd.
Tijdens de workshop wordt er materiaal getoond en gebruikt. Na afloop is het mogelijk om een aantal producten te kopen of te bestellen.

 

Koppen voor onderwerpen5a

Wilt u als kinderdagverblijf of peuterspeelzaal optimale zorg leveren aan de kinderen die jullie opvang bezoeken? Dan is de workshop babygebaren zeer geschikt.

De workshop vindt plaats bij jullie op de opvang, buiten openingstijden. Het is aan jullie om ouders van te voren in te lichten. De groep kan bestaan uit minimaal 3, maximaal 12 leidsters. De workshop bestaat uit één sessie van ongeveer 2 uur.

Zijn de ouders van de kinderen ook enthousiast geworden, dan kan er ook een workshop voor ouders georganiseerd worden. Deze workshop zal bestaan uit één sessie van ruim 1,5 uur.  De groep kan bestaan uit minimaal 3, maximaal 12 personen.
Wilt u dit als kinderopvang niet vergoeden, maar willen ouders wel graag meer leren over babygebaren? Dan kunt u hen doorsturen naar BaBease voor individuele of groepsworkshops voor ouders.

De workshops beginnen met een uitleg over wat babygebaren nu eigenlijk zijn en wat de voordelen daarvan zijn. Daarna wordt er ingegaan op hoe je babygebaren kan gebruiken in de praktijk en worden de gebaren aangeleerd.
Tijdens de workshop wordt er materiaal getoond en gebruikt. Na afloop is het mogelijk om een aantal producten te kopen of te bestellen.

Koppen voor onderwerpen4a

Diensten Babygebaren Sessies Prijs*
Individuele workshop in de thuissituatie voor één of beide ouders 1x 90 min. € 49,95
Workshop in de thuissituatie met één tot drie extra familieleden of vrienden om te gebaren met jouw kind 1x 105 min. € 64,95
Workshop in de thuissituatie met vier tot tien extra familieleden of vrienden om te gebaren met jouw kind 1x 105 min. € 74,95
Workshop in de thuissituatie voor één extra baby 1x 90 min. € 44,95
per baby
Workshop in de thuissituatie voor twee extra baby’s 1x 105 min. € 42,45
per baby
Workshop in de thuissituatie voor drie of meer extra baby’s 1x 105 min. € 39,95
per baby
Workshop aan kinderdagverblijf of peuterspeelzaal 1x 120 min. € 185,-
Workshop voor ouders op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal 1x 105 min. € 139,95

Buiten Hoofddorp geldt een tarief van €0,38 per km, ter vergoeding van de brandstof en reistijd.
De afstand wordt gemeten met de routeplanner van ANWB, vanaf 2133 GB in Hoofddorp.
* Prijzen zijn inclusief 21%
btw.

Koppen voor onderwerpen7Ben je enthousiast geworden en wil je graag een workshop Babygebaren volgen? Je kunt tijdens de zwangerschap al contact opnemen, maar uiteraard ook als de baby al lang geboren is. Het kan zelfs tot een leeftijd van ongeveer 3 à 4 jaar, afhankelijk van de situatie.
Voor het boeken van een babygebaren workshop kun je mailen naar info@babease.nl. Vermeld daarbij om welke workshop het gaat en hoeveel personen de workshop willen volgen. Daarnaast geef je de leeftijd van je kind of kinderen en jullie naam-, adres- en telefoongegevens door. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak te plannen.
Ook voor vragen over de workshops kun je uiteraard mailen.