Dit ben ik

Ik ben Mirella van den Heuvel. Ik heb altijd al veel interesse gehad in de doelgroep baby’s en jonge kinderen. Op de middelbare school had ik een vast oppasadres met twee jonge kinderen en later is daar nog een babybroertje bijgekomen. Ik heb daar jarenlang met veel plezier opgepast.

Na mijn middelbare school heb ik gekozen om op de universiteit de opleiding Pedagogische Wetenschappen met de Master Orthopedagogiek te volgen om zo veel te kunnen leren over de ontwikkeling van baby’s en kinderen. Gedurende mijn studie heb ik gewerkt bij een organisatie met verschillende kinderdagverblijven en bij logeerhuizen voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Tijdens mijn studie heb ik mijn kennis verbreed door een aantal keuzevakken te volgen, onder andere gehandicaptenzorg en Nederlandse Gebarentaal. Hier is mijn interesse in gebarentaal sterk aangewakkerd. Mijn masterstage heb ik dan ook gelopen bij een instelling voor dove en slechthorende kinderen, op de afdeling psychodiagnostiek.

Na mijn studie ben ik gaan werken op een behandel-woonvoorziening voor kinderen en jongeren met een auditieve en verstandelijke beperking. Na ruim een jaar kon ik aan de slag als orthopedagoog en psychodiagnostisch medewerker bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik voer daar onder andere alle onderzoeken uit die door het Vroegtijdige Onderkenningsteam (VTO) worden aangemeld. Dit zijn allemaal kinderen van 0 tot 6 jaar, waarvan ik een niveaubepaling doe en aanvullend onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen, met daarop aansluitend vaak psycho-educatie. Door de jaren heen heb ik verschillende workshops en cursussen gevolgd, bijvoorbeeld over hechting in diagnostiek en behandeling en over Sensorische Informatieverwerking.

Eind 2013 kwam ik op het punt dat ik mijzelf nog verder wilde ontwikkelen en een andere weg wilde inslaan. Ik wilde mijn werkzaamheden rondom baby’s en jonge kinderen uitbreiden, maar binnen mijn huidige werkomgeving was daar weinig ruimte voor. Ik kwam op het idee om een eigen bedrijfje op te zetten met diverse diensten rondom baby’s.

Om optimale dienstverlening te kunnen aanbieden ben ik mij verder gaan scholen in de diensten die ik wilde gaan aanbieden. Ik ben gestart met een opleiding tot docent Babygebaren. Daarin heb ik geleerd wat de voordelen zijn van babygebaren en hoe je dit zo goed mogelijk kunt toepassen, maar ook hoe je dit in workshops het beste kunt aanbieden.
Vervolgens heb ik een opleiding tot docent Babymassage gevolgd. Daar heb ik meer geleerd over de achtergrond van de babymassage, heb ik vele massagetechnieken in de vingers gekregen en heb ik geleerd hoe ik deze kennis en ervaring kan overbrengen in workshops.
Nu heb ik mij voldoende verder ontwikkeld, zodat ik mooie diensten kan verlenen waardoor ouders en baby zich lekker in hun vel kunnen voelen.

Wanneer je een kijkje wilt nemen in de diploma’s die ik heb behaald, klik hier.

Mijn functies:logo gecertificeerdklein
– Orthopedagoog / gedragsdeskundige
– Gediplomeerd docent Babygebaren
– Gediplomeerd docent Babymassage